Pavasarīgas aktivitātes Viļakas Valsts ģimnāzijā

Aprīļa mēnesī visi ģimnāzijas skolēni iesaistījās labdarības akcijā, kas veltīta Ukrainas atbalstam. Tika darināts maskēšanās tīkls ( 7m garš un 5m plats).  Mēs ceram, ka ar tīkla izveidi palīdzēsim Ukrainas aizstāvjiem ne vien praktiski, bet vienlaikus ar katru iesieto mezgliņu nosūtīsim arī labo domu spēku.

No 20. līdz 22.aprīlim Viļakas Valsts ģimnāzijas skolēni, pedagogi un tehniskie darbinieki piedalījās talkas pasākumā, pievēršot uzmanību un līdzdarbojoties vides sakopšanā, atveseļošanā un labiekārtošanā, radot saliedētības, pozitīvisma un labi padarīta darba sajūtu. 

Olimpiskā diena 2022. 1.-4.klašu skolēni jau tradicionāli piedalījās Olimpiskās dienas pasākumā, kurā devīze “Mēs esam sportiņā”. Kopā ar Montu un Dināru izvingrojām olimpiskās dienas vingrojumu kompleksu. Skanēja Tutas lietas “Dziesmiņa par nedēļas dienām”, “Citi zēni” dziesma “Limuzīns uz krīta”. Mēs vingrojām, dejojām, lēkājām un guvām prieku un enerģiju.

25.aprīlī skolā projekta “Latvijas Skolas soma” ietvaros viesojās Mikus un Arta Abaroniņi ar patriotisku koncertlekciju “Es mīlu Tevi, Latvija!”

Koncertlekcijas laikā skolēniem bija iespēja piedalīties viktorīnā, kur jautājumi bija saistīti ar Latvijas kultūras mantojumu, no jauna atklāja lietas, ar kurām mūsu Latvijā varam lepoties.

2.maijā Stompaku partizānu mītnēs militārā mantojuma ietvaros notika filmēšana par nacionālo partizānu apmetni. Izzinošā un izglītojošā vēstures stundā piedalījās 10.klase. Viļakas muzeja vadītāja Rita Gruševa dalījās stāstā par partizānu pretošanās kustību un sadzīviskiem apstākļiem mītnē.

Raksta autors Ineta Lindenberga
Foto autors Ija Krilova

 

Citas ziņas no šīs kategorijas

Apstiprināti divi VZF projekti

Viļakas novada domes īstenos divus VZF projektus, tādējādi īstenojot Apsaimniekošanas noteikumu plānu Viļakas ezerā ...

Balvu novada domes ārkārtas sēde 2023.gada 13.aprīlī

Balvu novada domes priekšsēdētāja vietniece Sandra Kapteine sasauc ārkārtas domes sēdi 2023.gada 13.aprīlī, plkst.14.00. Sēde notiks ...