Šogad no 9.septembra līdz 11.septembrim Rīgā norisinājās 26. Starptautiskā pārtikas izstāde “Riga Food 2021”, kuras laikā norisinājās arī “Tūrisma tirdziņš” un nozares speciālistiem šī bija ilgi gaidīta tikšanās ar kolēģiem un izstādes apmeklētājiem.
Trīs dienu garumā visiem interesentiem bija iespēja ne tikai nobaudīt un atklāt jaunas garšas, bet arī uzzināt rudens sezonas aktuālākos tūrisma maršrutus un piedāvājumus reģionos.
Ziemeļlatgale tika pārstāvēta Latgales kopīgajā stendā kopā ar z/s Kotiņi. Apmeklētājiem bija pieejama informācija par jauno GreenWays jeb zaļie ceļi maršrutu Viļaka – Balvi – Gulbene, kā arī par jauniem un jau iemīļotiem tūrisma objektiem Balvu novadā un visā Latgalē.
Izstādes apmeklētājiem Latgales stendā bija iespēja nogaršot AS “Preiļu siers”, ražoto sieru “Čedars” , nodegustēt trīs veida Latgolys šmakovku , kas ražota Malnavā un arī nobaudīt pērļu grūbu putru no z/s Kotiņi.
Dalība izstādē notika ar pašvaldību un Latgales Tūrisma asociācijas atbalstu.
Tūrisma nozare šobrīd gatavojas nākamā gada tūrisma izstādei, kas plānota 2022. gadā “Balttour” no 4. līdz 6. februārim. Būs ieteikumi, padomi un īstie virzieni – viss par un ap “jauno normālo tūrismā”!
Īpaša pateicība tiek izteikta z/s Kotiņiem, kuri sniedza iespēju cienāt izstādes dalībniekus ar gardo pērļu grūbu putru. Izstāde tika aizvadīta veiksmīgi, iegūstot gan jaunus kontaktus, gan sadarbības partnerus, kā arī tika veikta apmaiņa ar tūrisma materiāliem.
Teksts un foto: Viļakas muzeja tūrisma speciāliste Inese Matisāne