Sapnis par savu uzņēmumu piepildījies

Ingus Ivanovs  no Vecumu pagasta ir realizējis Viļakas novada domes atbalstīto projektu Nr. 2021-VND-1-09 “Formatzāģa iegāde interjera priekšmetu, rotaļlietu un lielformāta brīvdabas spēļu ražošanai” uzņēmējdarbības konkursā. Kopējā projekta summa ir 2299.00 Eur, no tās 1995.00 Eur ir pašvaldības finansējums un 304.00 Eur ir projekta īstenotāja līdzfinansējums.

Ingus Ivanovs ir profesionāls galdnieks, šo profesiju apguvis Ogres Valsts tehnikumā. Jau gandrīz 10 gadus strādā mēbeļu firmā Rīgas rajonā. Kopš 2013.gada piedalās skulptūru plenērā Kuldīgā. Desmit gadu ilgajā darba laikā ir izgatavojis dažnedažādas mēbeles: gultas,  skapjus,  virtuves iekārtas, vannas istabas iekārtas utt. Ar formatzāģi izzāģē nepieciešamās detaļas, izgatavo detaļas arī mēbelēm, pēc tam attiecīgās detaļas saskrūvē kopā. Lai pilnvērtīgi darbotos, ir nepieciešams iegādāties vēl dažas iekārtas, nākotnes plānus ieskicē Ingus Ivanovs.

“Jau sen sapņoju par savu uzņēmējdarbību. Sāku skatīties dzimtajā pusē pēc telpām. Diemžēl visas telpas nav piemērotas uzņēmējdarbības uzsākšanai, jo ir jāiegulda daudz līdzekļi, lai sakārtotu telpas. Un pēc tam vēl jāiegulda līdzekļi, lai iegādātos nepieciešamās iekārtas. Tādu finanšu jaunietim nav. Caur paziņām uzzināju, ka ir iespējams nomāt piemērotas telpas Šķilbēnu pagasta Šķilbanu ciemā, noslēdzu nomas līgumu un domāju uzsākt savu uzņēmējdarbību. Te man būs sava darbnīca. Uzreiz visu darbu Pierīgā nevarēšu pamest, jāpabeidz iesāktie darbi. Bet vēlētos ar laiku šeit strādāt 100 %. Man ģimenē nav neviena galdnieka. Interese radās jau bērnībā, skolas laikā, kad Mežvidu pamatskolā bija iespējams darboties darbnīcā, apmeklēju pulciņus, pēc stundām varēju darboties. Iekārtas bija vienkāršas, bet vienalga patika darboties un radīt koka priekšmetus. Radās  arvien lielāka interese. Aizgāju mācīties par galdnieku. Cik atceros, citas iespējas pat neizskatīju,” par saviem sapņiem stāstīja Ingus.

“Izdomāju specializēties liela formāta spēļu ražošanā, jo to īsti neražo Ziemeļlatgalē. Ideja radās no plenēriem Kuldīgā, kur biju šādas āra, liela formāta spēles redzējis. Domāju, ka cilvēkiem interese būs, jo šāds pakalpojums vēl nav bijis pieejams Ziemeļlatgalē. Sakarā ar pandēmijas noteiktajiem ierobežojumiem, vairāk ir jādzīvo vienas ģimenes, nelielas grupas ietvaros, tāpēc domāju, ka šādas spēles būs interesantas cilvēkiem, vēlēsies, iegādāties, lai būtu savas un droši savā privātajā teritorijā tās varētu spēlēt,” par savu darbības virzienu papildināja I. Ivanovs.

Varam vēl pasapņot, ka varbūt, pateicoties I. Ivanova pieredzei un kontaktiem, izdosies atdzīvināt arī koka skulptūru plenēru Balkanos. “Jā, šī ideja ir atbalstāma, tikai ir nepieciešams finansiāls atbalsts materiālam, dalībnieku dzīvošanai. Kuldīgā veidojām tematiskās izstādes, kādu gadu veidojām pasaku tēlus vai citu gadu veidojām skulptūras rotaļu laukumiem vai bērnudārziem,” pieredzi pastāstīja Ingus Ivanovs.

Teksts un foto: Vineta Zeltkalne

Citas ziņas no šīs kategorijas

Svecīšu vakari Balvu novada kapsētās, 2023.gadā

Apkopota informācija par svecīšu vakariem Balvu novada kapsētās. Balvu un Sprogu Romas katoļu draudžu ...

Viļakas romi piedalās sarunu festivālā “Lampa”

9.un 10.jūnijā Cēsīs jau devīto gadu notika sarunu festivāls “Lampa”, kurā piedalījās Viļakas romi ...

Finanšu komitejas sēde

Finanšu komitejas priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs sasauc Finanšu komitejas sēdi 2023.gada 18.maijā plkst.13.00. Sēde notiks ...