Jauni mazie vārti vēsturiskajā grāfienes ceļā

Viļakā, 2020.gada 18.novembrī, pateicoties Viļakas Romas katoļu draudzes veiksmīgai sadarbībai ar Viļakas novada domi, tika atklāts vēsturiskais grāfienes ceļš.  Leģenda vēstī, ka grāfienes Alinas Lippe – Lipskas ģimene no Marienhauzenas muižas devās pa Parka ielu, pāri Pušnicas upītes tiltiņam uz Viļakas Romas katoļu baznīcu, lai baznīcas teritorijā ieietu pa mazajiem vārtiņiem, kas veda uz ieeju baznīcā pie altāra. Mazie vārtiņi bija no koka un satrunējuši. Nav saglabājušies grāfienes laika vārtiņi, tāpēc mazos vārtus atjaunoja vienotā stilā ar baznīcas ansamblī esošajiem metāla vārtiem. Viļakas Romas katoļu draudzei laba sadarbība ir izveidojusies ar metālkalēju Igoru Trešutinu no Šķilbēnu pagasta.

Mazos vārtus no metāla izgatavoja Igors Trešutins. Metālkalējs izveidoja arī aizsargbarjeras laternām, kas izvietotas pie Viļakas Romas katoļu baznīcas.

“Pateikšos nezināma autora vārdiem: “Dedzība ir lielākā pasaules vērtība. Tā spēj paveikt daudz vairāk kā nauda, vara un ietekme.” Pietiek tikai ar lūgšanu un dažu cilvēku atbalstu, lai viens projekts noslēgtos. Paldies par atbalstu! Paldies Igoram par darbu! Aicinu atbildīgi izturēties pret uzstādītajām laternām, braucot atpakaļ gaitā stāvlaukumā, lūdzu, spogulī paskatieties vairāk nekā vienu reizi,” teica Viļakas Romas katoļu draudzes prāvests Guntars Skutels.

Teksts un foto: Vineta Zeltkalne

 

Citas ziņas no šīs kategorijas

Viļakas pilsēta rotājas Ziemassvētkiem

Ar Pirmo Adventi Viļakas pilsētā, pie Viļakas pilsētas pārvaldes ēkas, iedzīvotājus un viesus priecē ...

Sociālās un veselības aprūpes jautājumu komitejas sēde

Sociālās un veselības aprūpes jautājumu komitejas priekšsēdētāja Ruta Cibule sasauc Sociālās un veselības aprūpes ...

Balvu novada ārkārtas Domes sēdē apstiprina iestāžu vadītājus

Šodien, 29.decembrī, ārkārtas Domes sēdē, deputāti darba kārtībā izskatīja 12 jautājumus. Amatā ieceļ četru ...