Viļakas novada domes mājas lapa


Sekot mums Facebook Sekot mums Instagram
Vēlies uzdot jautājumu?
Jautājums Viļakas novada domei
Vārds*
E-pasts*
Jautājums*
Noderīgas saites

Garšas frekvenču meklēšana kopā ar Lauri Aleksejevu un Latgales pavāriem

25.10.2018 Z/S “Kotiņi” apmeklēja dažādu nozaru pārstāvji, kuri tika iepazīstināti ar uzņēmumu un tā ražoto produkciju! Ieradās viesi no Zemkopības ministrijas un Lauku atbalsta dienesta, tika pārstāvēts arī Pārtikas un veterinārais dienests. Saimniecību apmeklēja Siera klubs, Mežvidu tomāti, Latgales lauksaimniecības zinātnes centrs, vairāki blakus novadu, kā arī vietējie uzņēmēji un ēdināšanas pārstāvji. “Kotiņos” ieradās arī pārstāvji no tūrisma un informācija centriem, vietējie žurnālisti, ārsti un Latvijas vēstnieks Polijā – Edgars Bondars.

Pēc saimniecības apskates, viesi devās uz atjaunotajām Rekavas dzirnavām, kurās turpinājās iepazīšanās ar “Kotiņu” produkciju, bet jau gatavā veidā! Rekavas dzirnavās realizēts projekts ar Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstu Nr.18-07-AL19-A019.2101-000008 “Jaunu iekārtu un papildaprīkojuma iegāde un uzstādīšana, lai nodrošinātu plašāku un kvalitatīvāku pakalpojumu sniegšanu Ziemeļlatgalē.”

Kā tas izpaužas?

Attīstot seno domu – celt gaismā vietējos produktus caur senām un pavisam jaunām receptēm un ēdieniem, sadarbībā ar Edgaru Bondaru ( Latvijas vēstnieks Polijā) un Līgu Kondrāti, tika pieaicināti pavāri no dažādām Latvijas vietām, kuri gatavoja ēdienus savā gaumē.

Šis bija pirmais šādā veida pasākums un tas ir tikai sākums.

Pirmā pavāre, kas ciemiņus iepriecināja ar savu ēdienu bija - Vija Kuļša, kura gatavoja ēdienu “Kotiņu” gaumē, galarezultātā tika pasniegti 3 ēdieni.

1. Mājas tomātu sulas zupa ar “Kotiņu” pupu pastu un pesto mērci.

2. Saldais ēdiens : lielās pērļu grūbas - vārītas un izturētas ābolu sulā ar rozīnēm un putukrējumu.

3. Rēzeknes gaļas kombinātā asins desas ar Kotiņu pērļu grūbām, brūkleņu ievārījumu un ķirbjiem.

Otrā pavāre, kas ciemiņus iepriecināja bija Aina Barsukova ( Malnava). Aina savam ēdienam par pamatu ņēma Kotiņu zirņus, no kuriem gatavoja zirņu biezzupu ar tomātiem.

Trešais pavārs no Ludzas amatniecības centra Ēriks Kondrāts.

Ēriks gatavoja pērļu grūbas putru, kuru pēc ciemiņu vēlmes varēja ēst 3 veidos.

1. Putra ar pienu

2. Putra ar speķi

3. Putra ar zapti

Ceturtais pavārs no Latgolys golda - Andris Meijers ar asistenti Inesi Babri. Šie pavāri viesus pārsteidza ar 2 veidu pankūkām, kuru sastāvā ir tikai milti un ūdens.

1. Zirņu miltu pankūkas ar Latgales garšvielām (speķi) pa virsu.

2. Pupu miltu pankūkas ar Latgales garšvielām (speķi) pa virsu.

Kā galvenais viesis uz pasākumu tika uzaicināts Lauris Aleksejevs, kas ir līdzīpašnieks un šefpavārs 36. līnijas restorānā. Lauris nebija ieradies viens. Labā roka šajā reizē – Valdis Orols. Šie pavāri bija pasākuma odziņa. Lauris visu ēdiena gatavošanas laiku dalījās pieredzē ar virtuvē esošajiem pavāriem, kā arī ik pa brīdim priecēja ciemiņus ar ēdiena gatavošanas niansēm un receptēm.

Šie puiši viesus pārsteidza ar 5 ēdieniem:

1. Uzkoda: pašcepta maizīte ar brieža gaļu un olu pastēti.

2. Baltijas jūras lasis ar ikriem un sinepēm.

3. Līdakas bumbiņas zivju buljonā ar mārrutkiem.

4. “Kotiņu” pērļu grūbas ar kūpināto sieru, sēnēm un cūkgaļas šķēlīti.

5. Saldais ēdiens ar cidonijām un putukrējumu.

Par visiem ēdieniem viesi izteicās un tika piedāvāti arī dažādi ēdienu nosaukumi, kurus varbūt arī redzēsim kādā no ēdienu Menu 36.līnijas restorāna vai tepat uz vietas.

Nobeigumā visi pavāri dalījās ar pasākumā iegūto pieredzi un emocijām. Neviens no pavāriem nepalika bez iegūtas pieredzes, pat profesionālais pavārs Lauris atzina, ka esam līmeni un ir tādas lietas, ko aizvedīs arī uz savu restorānu.

No pavāru, kā arī no ciemiņu puses izskanēja daudz atzinīgu vārdu par “Kotiņu” produkciju, kā arī to iespējamo pielietojumu.

Pasākuma nobeigumā Lauris viesus iepriecināja arī ar muzikālu priekšnesumu, kurā aicināja visus dziedāt līdzi.

Pateicamies ikvienam, kas bija ieradies uz pasākumu.

Īpašs paldies Edgaram Bondaram, Līgai Kondrātei, Laurim Aleksejevam, Andrim Meijeram, Ērikam Kondrātam, Aina Barsukovai, Jānim Krivtežam, kā arī Vijai Kuļšai ar saviem palīgiem.

Tiekamies pavisam drīz ar jauniem pavāriem un jauniem ēdieniem.

 

Informāciju sagatavoja: “Kotiņu” saimniecības organizators-Rolands Keišs

Foto: “Kotiņi” privātais arhīvs un Edgars Bondars

 

01.11.2018
Līdz Latvijas 100!

Kalendārs
« Novembris 2018 »
POTCPSSv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Šodien
Šodien vārda dienas svin:
Undīne, Leopolds, Unda
Īsās ziņas
Veinu ģimenes rokdarbu izstāde Viļakas novada bibliotēkā ...
Viļakas novada bibliotēkā skatāma novadpētnieka Dzintara Dvinska vēsturisko foto izstāde ...
No 25.oktobra Kultūras un radošo industriju centrā starptautiska izstāde "Tik tālu, bet tomēr tik tuvu: Latvija un Polija. Vairāk kā 100 gadus kopīga vēsture" ...
16.novembrī pl.19.00 Kultūras centrā "Rekova" koncertuzvedums "Mūžs" ...
18.novembrī no pl.12.30-15.00 Viļakas Valsts ģimnāzijas sporta stadionā Valsts simtgades ģimeņu sporta svētki. Nolikums ...
Viļakas novada pašvaldības autoceļu vai to posmu saraksts ar uzturēšanas klasēm 2018.gada vasaras sezonai no 2018.gada 1.aprīļa līdz 2018.gada 31.oktobrim. ...
Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs ...
Valsts robežsardzes robežapsardzības nodaļu kontaktinformācija ...
Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības ambulatoro speciālistu darba laiki, aktualitātes ...
Īsa pamācība labā pārvaldībā kopā ar LR Tiesībsargu ...
“Latvijas Valsts ceļi” tīmekļa vietnē tiek publicēta aktuālā informācija par satiksmes aizliegumiem un ierobežojumiem ...
Aktivitātes Viļakas novada bibliotēkā.. ...
Jaunākie video par mūsu novadu no Latgales reģionālās televīzijas. ...