Lāča dārzā izskanējis vides pasākums “aTELPA”

Balvos, Lāča dārzā, šī gada 17.jūnijā norisinājās vides pasākums “aTELPA”, ar mērķi aktualizēt vides jautājumus, popularizējot “zaļo dzīvesveidu” un dabas izziņu caur dažādām meistarklasēm, semināriem un informatīvo kampaņu.

Dienas pirmā daļa bija paredzēta, lai projekta “GreenPalette” jeb Zaļā palete partneri tiktos un iepazītos ar to, kas pa šiem trīs projekta gadiem ir paveikts Balvu novadā, kā arī iepazītos ar aktuālo informāciju par projekta norisi. Partnerus sveica domes priekšsēdētāja vietniece Sandra Kapteine un aicināja klātesošos turpināt attīstīt radošus, mūsdienīgus un vidi saudzējošus projektus, turpinot risināt dažādas problēmas, kā ugunsdrošība, apsaimniekošanas jautājumi un plūdu risku mazināšana. Tāpat arī sekoja meistarklase, lai gūtu praktisku pieredzi papīra veidošanā, no makulatūras, kas ievākta gan darbā, gan mājās. Veidojot papīra masu, tā tika papildināta ar dažādām sēklām, lai tad, kad papīrs nonāks kompostā, noslēgtos pilnais aprites cikls un izaugtu kāds skaists augs.

Dienas otrajā daļā ik vienam interesentam, no Balvu novada un tālākām vietām, piemēram, Gruzija un Kanāda, bija iespēja gūt jaunas zināšanas semināros, kuros tika diskutēts par to, kā varam kļūt tīrāki un brīvāki savā ikdienā, piekopjot minimālismu, kā arī smelties iedvesmu par dzīvi teltī Spānijā, astoņu mēnešu garumā, ieviešot minimālisma kultūru ikdienas gaitās. Meistarklašu laikā bija iespēja pašiem izgatavot alternatīvu plastmas iepakojumiem, kokvilnas vaska drāniņas, ēdienu uzglabāšanai, iepazīties ar cietajiem šampūniem un higiēnas precēm, ko mājas apstākļos izgatavot – vannas bumbas, zobu pasta, dezodoranti. Dienas noslēgumā, tika atklāts kopienas dārzs, ar aicinājumu ik vienam par to rūpēties, baudīt un atjaunināt, iestādot kādu garšu vai smaržu augu!

Paldies ik vienam, kas atnāca uz pasākumu, atbalstīja, dalījās savās prasmēs un idejās, kā arī spēra pirmo soli, zaļākai ikdienai! Turpināsim ik dienu spert solīšus, ko kopīgi izzinājām “aTELPĀ” un ziedēsim kopā!

Teksts: Santa Šmite, projektu vadītāja

Šī publikācija ir sagatavota ar programmas 2014.-2020.gadam finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild  Balvu novada pašvaldība, tā var neatspoguļot Programmas, Programmas dalībvalstu Latvijas, kā arī Eiropas Savienības viedokli.

Programmu 2014.-2020.gadam līdzfinansē Eiropas Savienība un Latvijas Republika.

Citas ziņas no šīs kategorijas

Skolēnu pārtikas pakas

Lūdzam pieteikties Viļakas novadā deklarēto maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimeņu skolēnus, kas nav saņēmuši ...

Vingro tiešsaistes nodarbībās MARTĀ

Tā kā valdība sakarā ar Covid-19 noteiktajiem ierobežojumiem ārkārtas situāciju valstī ir pagarinājusi līdz ...