Viļakas Valsts ģimnāzijas audzēkņi sacenšas netradicionālās sporta aktivitātēs

Biedrības “Skolēnu vecāku biedrība” projekta Nr.3 “Būt un darīt” ietvaros 14. septembrī norisinājās sporta un erudīcijas pasākums “Domā! Dari! Uzvari!”, kurā piedalījās Viļakas Valsts ģimnāzijas audzēkņi. Aktivitātes mērķis bija veicināt klašu un skolas skolēnu saliedētību, popularizēt neformālo izglītību un pilnveidot skolēnu pasākumu organizēšanas un sadarbības prasmes.

Aktivitātes pirmajā daļā skolēni klašu komandās veica 6 pārbaudījumus, kuros ikviens dalībnieks bija svarīgs, lai klases kopējais rezultāts būtu augstāks. Skolēni pelnīja komandai punktus, metot ābolus uz eža adatām, palīdzot komandas kapteinim mērot ceļu ap piloniem ķengurzābakos, kas patiesībā nav nemaz tik viegli, ja nav atbalsta. Savas sadarbības un stratēģiskās domāšanas iespējas skolēni pierādīja aktivitātē “Mīnu lauks”, kurā vienam komandas pārstāvim ar aizsietām acīm bija jāmeklē dārgumi, kamēr pārējie viņam stāstīja ceļu. Skolēni izmēģināja šim laikam tik netipisko kameršļūkšanu pa trasi un gatavoja saldas pārsteiguma balvas viens otram.  Pirmo vietu ieguva 12.klase, 2.vietu – 11.klase un 3. vietu 8.klase. Noslēgumā erudīcijas spēlē spēkojās 3 atraktīvākās komandas. Tā kā rezultāts bija neizšķirts, visu izšķīra papildjautājums un par uzvarētājiem kļuva 8.klase.

“Šo jaunatnes iniciatīvas projektu pilnībā finansē Eiropas Sociālā fonda projekts Nr.8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (PuMPuRS).”

Informāciju sagatavoja biedrības aktīviste Elīna Sprukule

Foto no projekta arhīva

 

Citas ziņas no šīs kategorijas

Tapis topošā Balvu novada jaunatnes politikas plānošanas dokuments

Jau kopš 2020. gada rudens topošā Balvu novada jaunatnes darbinieki, jaunieši un interesenti piedalās ...

Viļakā tiekas Balvu novada vadība, pagastu un pilsētu pārvalžu vadītāji

6.aprīlī, Viļakā tikās Balvu novada vadība, pagastu un pilsētu pārvalžu vadītāji. Viļakas pilsētas pārvaldē ...

Sadarbības partneris svin 10 gadu jubileju

Balvu novada pašvaldības pārstāvji: Balvu mākslas skolas direktore Elita Teilāne, Balvu muzeja vadītājā Iveta ...