Vārdu mežģīnēs ietērptās domas

10.septembrī dāsnā atvasaras saule mūs apmīļoja un ļāva svinēt Dzejas svētkus brīvā dabā. Viļakas bibliotēkā ciemojās novadniece Ilze Šaicāne ar jauno grāmatu „Paturi manu plaukstu savējā”. Klausītāju pulkā – literātu biedrības „Viļakas Pegazs” dalībnieki un lirikas cienītāji.

  Ilze savas pārdomas un izjūtas atklāj dzejā, miniatūras, esejās. Autores dzejoļi nav rakstīti klasiskajā formā. Literāte Sarmīte Poikāne raksta: „Ilzes Šaicānes grāmatā “Paturi manu plaukstu savējā” es atrodu autores vēlmi emocionālā valodā vēstīt lasītājiem, kā viņa redz laimi, deju, vētru… Ļoti emocionāls īstenības un arī abstraktu jēdzienu atspoguļojums vijas cauri visam krājumam. Dzejniece, domīgi raudzīdamās uz lasītāju caur pašas veidotajām vārdu mežģīnēm, apcer, kas ir labsajūta, miers, mirklis. “Šķiet, visi saprot, ka mirklis nav mūžīgs, taču nereti mēs tos mirkļus nenovērtējam…?” – saka autore.”

Ilze pastāstīja arī par savu jauno aizraušanos ar glezniecību. Viņa uzsvēra, ka vajag uzdrošināties ņemt rokā otu un sākt! Klātesošie izteica savu viedokli, apbrīnu un vēlēja veiksmi.

Priecājamies par novadnieces radošo darbību un viņas pienesumu mūsu novada kultūras vērtībām. Ilze, paldies par jaukajiem dzejas mirkļiem!  Lai viegla roka otas vilcieniem un brīvs domu lidojums!

Autores gleznas ir aplūkojamas Viļakas bibliotēkas zālē.

Teksts un foto: Rutta Jeromāne

 

 

Citas ziņas no šīs kategorijas

Maija lūgšanas

Šogad 2021. gadā klusāk un nemanāmāk, individuāli, divatā, ģimenes lokā vai neliela interesentu grupa pulcējas ...

Viļakas novada domes ārkārtas sēde

Viļakas novada domes ārkārtas sēde  tiek sasaukta 03.06.2020.  plkst.16.00 Viļakas novada domē, Abrenes ielā ...