“Zaļā ceļa Rīga – Pleskava” iepazīšanās braucieni 18.-19. septembrī

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības  finansiālu atbalstu. Par tās saturu atbild  Balvu novada pašvaldība un  tā var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli.”

Projekts “GreenWays Riga – Viļaka” (“Zaļie ceļi Rīga – Viļaka”) tiek īstenots pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam ietvaros un to līdzfinansē Eiropas Savienība.

“Zaļā ceļa Rīga – Pleskava” iepazīšanās braucieni 18.-19. septembrī

Eiropas Kultūras mantojuma dienās, kas 2021. gadā veltītas transportam, Balvu un Gulbenes novada pašvaldības, sadarbībā ar Vidzemes tūrisma asociāciju, aicina pieteikties visus interesentus “Zaļā ceļa Rīga –Pleskava” iepazīšanās braucienos. 18. un 19. septembrī aicinām pievienoties atpūtas velobraucienos no Viļakas līdz Gulbenei.

Tikšanās vieta: Gulbenes stacija.

Sākums: 18. septembrī plkst. 13.00. Viļakā

Maršruta garums: 18. septembrī Viļaka – Balvi: 45km, 19.septembrī Balvi – Gulbene: 38km .

Velobraucieni noteikti patiks aktīvās atpūtas cienītājiem, iepazīstot Viļakas, Balvu un Gulbenes zaļā ceļa „Rīga – Pleskava” dabas un kultūrvēsturiskos objektus. Maršruts vedīs no senās Viļakas (Marienhauzenas) līdz mežu ieskautajiem Žīguriem, pa zaļajiem ceļiem cauri Kupravai, Vīksnai līdz Balviem. 19. septembrī, no Balviem uzsākot ceļu līdz Gulbenei, pa ceļam apskatot Latvijas Republikas armijas vasaras nometni Litenē, Pededzes upes dzelzceļa tiltu un Stāmerienu. Tālāk būs iespēja turpināt ceļu ar Bānīti līdz Gulbenei.

Tehniskās un organizatoriskās nianses –

Organizatori nodrošina pusdienas un vakariņas brauciena dalībniekiem, kuri līdz 13.09. ir reģistrējuši savu dalību braucienos. Nepieciešamības gadījumā tiks nodrošināts transports no Gulbenes, Balviem uz starta vietu Viļakā. Ja nepieciešams autotransports, lūgums informēt organizatorus. Izbraukšana no Gulbenes plkst.12.00.

Neaizmirstiet līdzi paņemt ūdens pudeli, kā arī apģērbties atbilstoši laika apstākļiem.

Par nakšņošanas iespējām parūpējas katrs dalībnieks pats.

Pieteikšanās elektroniski līdz 13.septembrim https://ej.uz/greenwaysGulbene_Vilaka

Dalība bez maksas!

Kontaktinformācija:
Inese Matisāne
turisms@vilaka.lv
28686600

 

Citas ziņas no šīs kategorijas

#labsvaibs mudina uz iekšējo mieru un harmoniju

Turpinās jaunizveidotā Balvu novada jaunatnes darbinieku un jaunatnes darbā iesaistīto pārstāvju kopīgi izstrādātā projekta ...

Iedzīvotāju ievērībai!

Balvu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās kapu teritorijās tiek veikta nekopto kapavietu apsekošana un ...

Izskanējuši Lieldienu koncerti Viļakā un Borisovā

Pirmajās Lieldienās ikviens tika laipni gaidīts uz svētku koncertiem kultūras iestādēs Viļakā un Borisovā. ...