Jaunumi Veselības veicināšanas projektā

Viļakas novada dome 2020.gada vasarā parakstīja Vienošanās grozījumus ar Centrālo finanšu līguma aģentūru par papildus finansējuma piešķiršana un termiņa pagarinājumu projektā Nr.9.2.4.2/16/I/073 „Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Viļakas novadā”.  Papildus piešķirtais finansējums ir 44903.00 Eur. Jaunos projektā iekļautos pasākumus ir plānots īstenot līdz 2023.gada 30.jūnijam.

Par papildus piešķirto finansējumu realizēs sekojošas aktivitātes:

  • Vingrošana Semenovā no 2021.gada janvāra;
  • TREX vingrošanas nodarbības Viļakas novadā, tās ir uzsākušās no 15.septembra un turpināsies līdz 2022.gada nogalei. Tās notiek vienu reizi nedēļā, otrdienās, Viļakas Valsts ģimnāzijas sporta zālē Viļakā un vienu reizi nedēļā, piektdienās, Viduču pamatskolas sporta zālē Medņevas pagasta Semenovas ciemā, trenere Inga Bleidere.
  • Vingrošana Viļakā ir plānota no 2021.gada janvāra vai 2020.gada nogales, nodarbības uzsāksies tik ātri, cik ātri būs iespējams atrast treneri.
  • Pilates Žīguros, kas ir uzsākušās no 15.septembra un turpināsies līdz 2022.gada nogalei. Pilates nodarbības vadīs trenere Linda Tokareva – Kušnere. Tās notiek Žīguru kultūras namā otrdienās un sestdienās.
  • Vingrošana Rekovā, nodarbības plānotas no 2021.gada janvāra vienu reizi nedēļā.
  • Vingro Kupravā, nodarbības plānotas 2021.gada un 2022.gada pavasarī.
  • Veselības vingrošana senioriem, slēgtās nodarbības speciālajai mērķa grupai. Projekta aktivitāte ir uzsākta 14.septembrī.
  • Plānots ir noorganizēt 5 sporta spēles un vēl 2 ģimeņu sporta spēlēs ir jānoorganizē no pirmā posma finansējuma, jo sakarā ar COVID-19 pandēmijas noteiktajiem ierobežojumiem, šogad līdz šim nav notikušas sporta spēles.
  • Plānotas ir arī lekcijas izglītojamajiem 7.-12.klasei un izglītojamo vecākiem, aktivitāti sāks īstenot 2021.gadā.
  • Notiks pasākumi “Psihiskā veselība”, kur kvalificēta speciālista vadībā iegūsim zināšanas par atkarību un līdzatkarību, stresu un izdegšanu, komunikācijas mākslu ar sevi un citiem.
  • Būs pasākumi – nodarbības arī par Veselīgu uzturu gadalaikos.
  • Plānots iegādāties inventāru veselības veicināšanas pasākumiem. Šobrīd tiek apzināts kāds inventārs ir nepieciešams no treneriem, ar kuriem jau ir noslēgti līgumi par aktivitāšu organizēšanu.
  • Projekta laikā nodrošināsim arī publicitātes pasākumus, sagatavojot afišas par pasākumiem un informāciju par realizētiem pasākumiem.

Šajā posmā katra nodarbība tiek definēta kā viens pasākums. Ja šī nodarbība nav garāka par 8 stundām, tad nodarbības apmeklētājiem nebūs jāaizpilda anketas, bet tikai jāiereģistrējas dalībnieku sarakstā. Aicinām Viļakas novada iedzīvotājus aktīvi iesaistīties projekta aktivitātēs un izmantot iespēju nodarbības apmeklēt bez maksas. Ir iespējams izmēģināt dažādus vingrošanas veidus un atrast sev piemērotāko fizisko aktivitāti, ko iekļaut savā ikdienas fizisko aktivitāšu plānā.

                                                                  Informāciju sagatavoja: Vineta Zeltkalne

Citas ziņas no šīs kategorijas

Žetonu vakars Viļakas Valsts ģimnāzijā

Kā ikkatru gadu, februāra pirmajā sestdienā Viļakas Valsts ģimnāzijas durvis vēra ne tikai 12. ...

Balvu novada domes sēde 2023.gada 27.jūlijā

Balvu novada domes priekšsēdētāja vietniece Sandra Kapteine sasauc domes sēdi 2023.gada 27.jūlijā, plkst.09.00. Sēde notiks klātienē Bērzpils ...