Baudām atvasaru un iepazīstam Viļaku!

Sagaidot šīs nedēļas vissaulaināko dienu, 16. septembrī Viļakas Valsts ģimnāzijas 1. – 6.klašu skolēni devās rudens pārgājienā “Redzi, dzirdi, vēro”, lai iepazītu Viļakas pilsētas kultūrvēsturiskos un vides objektus.

Jaunākie dalībnieki – sākumskolas skolēni – maršrutā baudīja krāšņo dabu, vēroja rudens pazīmes apkārtnē, atkārtoja un ievēroja ceļu satiksmes noteikumus. Kopā ar skolotājām (L.Ozola, I.Krilova, I.Rēvalde, I.Logina) skolēni apskatīja dažādus vides objektus un pieturas punktus, kurus ikdienas steigā, dodoties katrs savās darba gaitās, ne vienmēr ievērojam, ne vienmēr novērtējam savas pilsētas izaugsmi:

*strūklaka “Lāsīte”

 *atjaunotā Viļakas novada estrāde

* Viļakas pilsētas simbols- pulkstenis ezis

*ežu saimīte un strūklaka pie pilsētas domes

*piemineklis pilsētas parkā Pīteram Miglinīkam

*Viļakas pārvaldes robežsardzes ēka

*vides objekts “Ūdens” un pludmale

*vēsturiskās muižas ēkas

*dižozols skolas pagalmā.

  1. un 6.klases audzēkņi un audzinātājas (I.Lindenberga, I.Šaicāne) izstaigāja pilsētas ielas, kur agrāk atradās izglītības iestādes, noskaidroja, kas senāk atradās skolu ēkās un salīdzināja esošās celtnes ar vēsturiskajām fotogrāfijām. Bērniem bija interesanti noskaidrot ielu nosaukumus, jo izrādījās, ka īso un nelielo ielu nosaukumiem mēs ikdienā nemaz neesam pievērsuši vajadzīgo uzmanību. Dažos apskates objektos skolēni veica nelielus uzdevumus un aplūkoja darba lapas, ar kādām agrāk strādāja mācību stundās.

Pārgājiena noslēgumā visi dalībnieki baudīja karstas desiņas ar dārzeņiem un veselīgu piparmētru tēju, par ko parūpējās skolas pavāres. Paldies par atbalstu par vēsturisko materiālu Viļakas muzeja darbiniecei M.Boldānei.

Mīlēsim savu pilsētu, kopsim un saudzēsim mūsu apkārtnes vērtības!

Iespaidos dalījās I.Lindenberga, I.Krilova
Foto: I.Šaicāne, L.Ozola

 

                                                   

 

Citas ziņas no šīs kategorijas