Šogad “Baznīcu nakts” norisi varēs skatīties tiešraidē

Baznīcu nakts” rīkotāji aicina 30.maija vakarā skatīties notikuma tiešraidi savās viedierīcēs, sekojot “Baznīcu nakts” kontam vietnē Facebook. Svinīgā “Baznīcu nakts” atklāšanas tiešraide sāksies pulksten 18.00 no Siguldas Jēzus sirds Romas katoļu baznīcas. Vakara gaitā tiešraides būs redzamas arī no citiem dievnamiem. Vakars veltīts, lai sagaidītu kristīgās baznīcas svētkus Vasarsvētkus, piedalītos lūgšanā par Latviju, Eiropu un pasauli.

Lai arī ierastā “Baznīcu nakts” norise kātienē šogad nav iespējama saistībā ar ārkārtējo situāciju valstī, ikviens ir mīļi ielūgts sestdienas vakarā sekot notikumam attālināti – sava datora, telefona vai planšetes ekrānā, lietojot tēmturi #BaznīcuNakts2020.

Programma tiešsaistē facebook.com/baznicunakts

17.50 – Baznīcas zvanu skaņas Latvijā

18.00 – Svinīgā Baznīcu nakts” notikuma atklāšana no Siguldas Jēzus sirds Romas katoļu baznīcas, piedaloties Latvijas kristīgo konfesiju vadītājiem un pārstāvjiem.

Atklāšana tiks translēta arī reģionālajā televīzijā Re:TV.

19.00 – Ērģeļmūzikas koncerts Rīgas vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā

20.00 – Diskusija “Pretenzija (aizvainojums) pret baznīcu” Siguldas Jēzus sirds Romas katoļu baznīcā

20.40 – Pieslēgšanās Āgenskalna baptistu draudzes dievnamam, mācītāja E.Maža uzruna

21.00 – Kopīga „Mūsu Tēvs” lūgšana un aizlūgums par mūsu tautu un valsti, par Eiropu un pasauli šajā pārbaudījumu laikā

22.00 – Tezē dziedājumi un lūgšanas Rīgas vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā

Pasākuma rīkotāji aicina dalīties ar savu “Baznīcu nakts” stāstu arī no iepriekšējiem gadiem un lietot tēmturi #BaznīcuNakts2020. Stāstu ietērpiet rakstos, fotogrāfijās, video vai citā radošā formātā.

Atgādinām, ka ar mērķi ierobežot Covid-19 infekcijas izplatīšanos Latvijā 12. martā izsludināta ārkārtējā situācija, kas būs spēkā līdz 9.jūnijam un kuras laikā noteikti dažādi ierobežojumi. Aicinām ikvienu ievērot izsludinātos piesardzības pasākumus un noteikumus par pulcēšanos klātienē.

Par kultūras notikumu „Baznīcu nakts”

Šogad „Baznīcu nakts” Latvijā norisināsies jau septīto gadu un to kopīgi rīko Latvijas kristīgo konfesiju draudzes. Pasākums kļuvis par garīgu kultūras pieredzi visas Latvijas dzīvē, ik gadu apvienojot vairāk nekā 100 dievnamu, kur ar dažādiem pasākumiem apmeklētāji tiek aicināti iepazīt baznīcu, tās kultūras un garīgās vērtības. Pēdējos gados “Baznīcu nakts” notikumam pievienojas arī latviešu draudzes ārpus Latvijas, kas veicina latviešu diasporas garīgo un kultūras vērtību stiprināšanu. Latvijā Baznīcu nakti organizē starpkonfesionāla domubiedru grupa – Nodibinājums „Baznīcu Nakts fonds”. Pateicamies un aicinām ziedot turpmākam darbam – “ Baznīcu Nakts fonds”, Reģ.Nr. 40008214405, konta nr. LV14HABA0551037490653.

Informāciju sagatavoja:
kultūras notikuma „Baznīcu nakts” komanda
e-pasts: baznicu.nakts@gmail.com

 

 

 

Citas ziņas no šīs kategorijas

Meža diena Žīguros

Š.g. 9.septembrī Žīguros  notiks Meža diena. Dienas programma: no plkst. 09.00 SĒŅU IZSTĀDE (Žīguru ...

Sociālās un veselības aprūpes jautājumu komitejas sēde

Sociālās un veselības aprūpes jautājumu komitejas priekšsēdētāja Ruta Cibule sasauc Sociālās un veselības aprūpes ...

Brīvprātīgā darba veicēja Markeliana darbošanās Viļakas novadā

Brīvprātīgā darba projekta Nr. 2020-2-LV02-ESC11-003365 “Catch the opportunity” ietvaros jau ceturto mēnesi mūsu novadā ciemojas Markelians, ...