Var sākt aizpildīt platību maksājumu provizorisko iesniegumu

No šā gada14.februāra ikviens lauksaimnieks var sākt aizpildīt informāciju vienotajā platību maksājumu iesniegumā. Šādu iespēju Lauku atbalsta dienests šogad piedāvā pirmo reizi, lai padarītu ērtāku minēto iesniegumu aizpildīšanu Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā – tagad to var darīt pakāpeniski un savlaicīgi aprēķināt, vai tiks izpildītas zaļināšanas un citas prasības. EPS šī iesnieguma forma norādīta kā “Provizoriskais iesniegums”.

Iesniegt platību maksājumu iesniegumus varēs no 8.aprīļa līdz 22.maijam, ar samazinājuma koeficientu par katru nokavēto dienu līdz 15.jūnijam. Aprīļa mēnesī dienests organizēs izbraukuma seminārus, lai palīdzētu aizpildīt platību maksājumu iesniegumus elektroniski tiem klientiem, kuriem tam nepieciešams atbalsts. Aktuālā informācija par semināriem tiks publicēta dienesta mājaslapā.

Būtisku izmaiņu atbalsta saņemšanas nosacījumos 2020.gada platību maksājumu sezonā nav. Jāņem vērā, ka no jauna varēs uzņemties saistības tikai aktivitātē “Bioloģiskās daudzveidības uzturēšana zālājos” (BDUZ), pārējos pasākumos jaunas saistības uzņemties nevar, bet var par vienu gadu pagarināt esošās saistības.

Atgādinām, ka šobrīd norit lauku bloku precizēšana, to vēl var izdarīt līdz 1.aprīlim. Plašāku informāciju var lasīt LAD mājaslapā.

Citas ziņas no šīs kategorijas

Jaunieši iegūst prasmes, iemaņas un pieredzi

Viļakas pilsētas pārvaldē  jūnija mēnesī strādāja trīs jaunieši – Iranda, Darja un Ilards. Skolēni ...

Domes sēde

Domes sēde Balvu Kultūras un atpūtas centrā Brīvības ielā 61, Balvos, Balvu nov., LV-4501 ...

Viļakas pilsētas iedzīvotāju ievērībai!

Esot Viļakas pilsētas pārvaldnieka amatā gribas, lai mūsu pilsēta būtu dzīvesvieta, kur cilvēki vēlas ...