Viļakas pamatskolas skolēni Rēzeknē

Pateicoties iniciatīvas LATVIJAS SKOLAS SOMA finansējumam, 5.un 6.klašu skolēni apmeklēja Rēzeknes pilsētas teātrī Joriks iestudēto  izrādi “Nezāle” pēc R.Blaumaņa darba motīviem. Izrādē piedalījās  STOP TIME Dance Studio dejotāji, Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas audzēkņi , tāpēc visa norise bija kustību un muzikālā darbībā.  Izrāde bija neparasta un aizraujoša. Par to skolēni rakstīja savos vēstījumos:

Teātris man ļoti patika. Es tur pirmo reizi ieraudzīju kā dejo hip-hop stilā. Izrāde ilga veselu stundu, bet man tā pat tā bija pārāk maz.

Izrādes sākumā izslēdza ārā visu gaismu, tāpēc man bija ļoti bail un interesanti.

No visa brauciena man visvairāk palikusi prātā neparastā teātra izrāde.

Teātris bija super, jo man patika kā aktieri dejoja. Es to izbaudīju ar lielāko prieku. Teātris bija apburošs un iespaidīgs.

Man teātrī patika tas, ka aktieri ļoti prasmīgi attēloja emocijas.

Fotografēt un filmēt nedrīkstēja, bet atmiņa noteikti saglabās piedzīvoto, sajūtas vēl ļoti ilgi!

Dienas otro daļu pavadījām izzinošā Rēzeknes tehnikuma apmeklējumā. Mūs sagaidīja un laipni izrādīja telpas, pastāstīja par mācību norisi paši tehnikuma audzēkņi. Acīgākie un uzmanīgākie pat varēja nopelnīt balvas par pareizajām atbildēm uz viņu jautājumiem. Un visvairāk pārsteidza tas, ka par labām sekmēm un aktivitāti sabiedriskajā dzīvē tehnikuma audzēkņi var saņemt labas stipendijas. Tikai ir ļoti jācenšas. Tāpēc viens no mūsu skolēniem atzina:

… bet mācīties vajag vairāk…

Teksts – sk. Mārīte Supe-Tuča un Ilze Šaicāne

 

Citas ziņas no šīs kategorijas

Uzbūvēta piebūve nemateriālā kultūras mantojama centra “Upīte” ēkai

Projektā plānotā ēkas piebūve ir uzbūvēta, ir veikta piebūves pamatu, sienu izbūve, ir uzbūvēts ...

Lielā Talka 2022

30.aprīlī visa Latvijā norisinājās Lielā Talka. Viļakas kultūras nams aicināja pilsētniekus piedalīties talkošanā pie ...