Var iesniegt lauku bloku precizējumus

No šā gada 7.februāra lauksaimnieki var veikt lauku bloku un ainavu elementu precizēšanu. Precizēšanas pieprasījumus varēs iesniegt līdz šā gada 1.aprīlim.

Precizēšanas pieprasījumi jāiesniedz tikai tad, ja klients vēlas iekļaut lauku blokā jau sakoptu platību, no lauku bloka izņemt neapsaimniekotu platību vai pievienot jaunus ainavas elementus. Lauku bloku precizēšanas pieprasījumā ir iespēja izveidot lauksaimnieka bloku, savu apsaimniekoto platību nošķirot no kaimiņu apsaimniekotajām platībām.

Svarīgi! Dienests iesniegumu lauku bloku precizēšanai var noraidīt, ja izmaiņas ir mazākas par 0,1 hektāru vai 2% no lauku bloka platības.

Svarīgi ievērot, ka platībai ir jābūt sakoptai uz lauku bloka precizēšanas pieprasījuma iesniegšanas brīdi – tajā nav krūmu, celmu, kūlas u.c. Precizētā platība tiks apsekota arī dabā. Ja tā nebūs sakopta, tā netiks iekļauta lauku blokā un sezonas laikā netiks veikta atkārtota platības apsekošana. Piemēri sakoptai un nesakoptai platībai.

Klienti var pārliecinieties par savām apsaimniekotajām platībām LAD ģeogrāfiskajā informācijas sistēmā, kurā ir apkopota aktuālākā informācija par lauksaimniecībā izmantojamo zemi un ainavu elementiem lauku blokos: http://karte.lad.gov.lv vai Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā (EPS).

Uzmanību! Dienests atgādina, ka lauku bloku precizēšanas pieprasījums nav iesniegums platību maksājumu saņemšanai. Lai pieteiktos platību maksājumiem, no aprīļa vidus EPS vajadzēs iesniegt Vienoto iesniegumu. Iesniedzot to, varēs pieteikt tikai tādu sakoptu ārpus lauku bloka platību, kas ir vismaz 0.30 ha.

Rokasgrāmatas un pamācības pieejamas LAD mājaslapā – http://www.lad.gov.lv

Informāciju sagatavoja:
Sabiedrisko attiecību daļa
Tālrunis: 67095000
E-pasts: prese@lad.gov.lv

Citas ziņas no šīs kategorijas

Tapis videoklips folkloras kopas “Upīte” dziesmai “Gar upes molu staigoju”

Tieši pirms gada Viļakas novada folkloras kopa “Upīte” izdeva Ziemeļlatgales vīru dziesmu albumu “Padzīdam ...

Viļakas novada domes kārtējā sēde

Viļakas novada domes kārtējā sēde tiek sasaukta 25.03.2021. plkst.14.00. Sēde notiks attālināti. Darba kārtība: ...