Draudzīga domu apmaiņa Medņevas bibliotēkā

Lai dalītos ar sava amata noslēpumiem, veiksmes stāstiem un iecerēm, Viļakas novada bibliotekāres ciemojās pie kolēģes Anitas Smuškovas  Medņevā.

Apskatījām skolotājas, novadpētniecības darba entuziastes Lilitas Šaicānes savāktās un saudzīgi glabātās vēstures pērles no skolas un novada vēstures. Darāmā viņai vēl daudz, bet tam neatliek laika. Varbūt kādreiz… Lai Lilitai izdodas!

Viduču pamatskolas direktore Ināra Sokirka mums ar prieku un saimnieces gādību ļāva aplūkot visas mācību un atpūtas telpas, stāstot par darba ikdienu lauku skolā.

Viļakas jauniešu iniciatīvu centra filiālē  “Sauleszieds” jaunatnes darbiniece Antra Prancāne pastāstīja, kā skolas bērni un jaunieši pavada savu brīvo laiku.

Medņevas pagasta bibliotēkā pārliecinājāmies, cik ērti un gaumīgi visu var iekārtot nelielās telpās. Dzērām tēju un našķējamies, bet runājām arī par darbu.

Mums veidojās savdabīgs “grāmatu apskats” – centāmies atcerēties grāmatu nosaukumus, kuros ir vārds “roze” – “Sniega roze”, “Pusnakts roze”, “Poga ar sudraba rozi”. Ķīmiskas vielas grāmatu nosaukumos – “Svina garša”, “Zelta būrītis”, “Alvas kliedziens”. Krāsas – “Zaļā krūze”, “Tik balta sirds”, “Zilā aploksne”, “Melnais taurenis”, “Pelēkā akmens stāsti”. Tie ir tikai daži piemēri. No ielaminētām kartītēm veidojām rindu: grāmatas autors, nosaukums, tēls. Uzreiz katrai radās doma, kā šos uzdevumus varēs izmantot savā darbā.

Paldies Anitai par viesmīlību! 

Informāciju sagatavoja Viļakas novada bibliotēkas vadītāja Rutta Jeromāne.
Foto: R. Jeromāne

 

Citas ziņas no šīs kategorijas

ZAAO rēķinus var apmaksāt arī SAN-TEX norēķinu centrā

Klientu ērtībai, SIA “ZAAO” informē, ka apmaksu par sniegtajiem pakalpojumiem var veikt gan ar ...

Ārkārtas Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēde

Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas priekšsēdētāja Aija Mežale sasauc ārkārtas Izglītības, kultūras un ...

Viļakas novada ģimenes apmeklē nometni

Latvijas Bērnu fonda nometne “Roku rokā”, viesu namā “Paradīzes” Bērzkalnes pagastā, tika rīkota no ...