Novadnieces, tekstilmākslinieces A.Slišānes “Zeļčusolas” izstādes atklāšana

Viļakas novada muzejā 4.februārī tika atklāta novadnieces, tekstilmākslinieces A.Slišānes darbu izstāde. Mākslinieces neparasti skaistie darbi plaši pazīstami visā Latvijā. Izstādes nosaukums ir “Zeļčusola”,  mākslinieces mājas. Izstādē var apskatīt vairāk kā 35 mākslas darbus. Mākslas darbi ir neparasti un interesanti- to veidošanā ir izmantoti- konfekšu papīrīši, telefonu austiņas, rāvējslēdzēji, lego klucīši un daudzi citi. Izstāde ir ļoti interesanta, jo tajā tiek iekļauta daba un viss tas, ko mēs izmantojam ikdienā. 

            Izstādes atklāšanā mūs priecēja E.Zarembas Krīgeres un S.Zelčas muzikālais pavadījums. Novadnieces talants ir apbrīnojams, tas ir Dieva dots talants redzēt skaisto dabā un prast to ielikt mākslā. Lasot un skatoties šos darbus, katrs no mums var aizdomāties par savu bērnību, ģimeni, kas mums ir apkārt un cilvēkiem kurus mēs satiekam savas dzīves ceļā, par sapņiem, dabu un tas ir fantastiski, jo izstāde ir arī reizē kā atgādinājums, ka mums nekad nevajag aizmirst tos cilvēkus, kas mums bija, ir un būs līdzās, un galvenais tās sajūtas, kādas tas ir atstājis uz mums.

            Novadniece dalījās savās pārdomās par saviem darbiem, pieminot arī savu projektu 100 deči Latvijai, kura laikā viņa noauda 100 deķus, kur katram ir veltīts savs īpašs stāsts. Māksliniece atcerējās savas dzīves gaitu- bērnības mājas un savu ģimeni, jo izstādē ir darbi, kas veltīti mākslinieces ģimenei. Izstādē ir dažāda veida mākslas darbi- vilnas velšana, izšuvumi, adīšana un aušana, taču autorei vistuvāk ir tieši aušana, kurā viņa var izteikt savas domas un emocijas caur mākslu.

            Izstādi kuplināja Viļakas mākslas skolas audzēkņi, kuri ar lielu interesi pētīja mākslinieces darbus un uzdeva dažādus jautājumus. Izstāde būs skatāma Viļakas novada muzejā no 5.februāra līdz 3.aprīlim (Klostera ielā 1). Izstādi var apskatīt katru darba dienu no plkst.10.00-16.00. Izstādes apmeklējums bezmaksas. 

            Lielu paldies sakām novadniecei A.Slišānei, Ontona Slišāna kultūrvēstures muzeja vadītajai L.Spridzānei, Viļakas Valsts ģimnāzijas pavārēm, šoferītim Zigfrīdam.

            Teksts un foto: Viļakas novada muzeja vadītāja R.Gruševa un tūrisma speciāliste I.Matisāne.

Citas ziņas no šīs kategorijas

Teātra izrāde “Ontons i Plāšnīki” kultūras centrā “Rekova”

Šī gada 6. septembrī kultūras centrā “Rekova” notika teātra izrāde “Ontons i plāšnīki” Žīguru ...

Mazās koklītes ciemošanās Viduču pamatskolā

Mūsu skolā bija atbraukusi ciemos Mazā koklīte. Viņa pastāstīja par savu ceļojumu un par ...

Finanšu komitejas sēde

Finanšu komitejas priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs sasauc Finanšu komitejas sēdi 2023.gada 19.janvārī plkst.13.00. Sēde notiks klātienē ...