Latgales iedzīvotājus aicina uz sarunu par sociālo uzņēmējdarbību

Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija (LSUA) sadarbībā ar Līvānu novada domi un British Council pārstāvniecību Latvijā 17. februārī plkst.11:00 aicina Līvānu un citu Latgales novadu iedzīvotājus uz sarunu par sociālo uzņēmējdarbību. Pasākumā būs iespēja uzzināt svarīgāko sociālo uzņēmējdarbību Latvijā, dzirdēt Jelgavas sociālā uzņēmuma SIA “Barboleta” pieredzes stāstu par sociālā uzņēmuma būtību, izaicinājumiem un AS “Attīstības finanšu institūcija Altum” granta apgūšanas procesu, kā arī piedalīties praktiskajā nodarbībā, kas palīdzēs formulēt un prezentēt publikai sava sociālā biznesa ideju.

Saruna norisināsies Līvānu uzņēmējdarbības atbalsta centra konferenču zālē, Domes ielā 3, Līvānos. Uz pasākumu īpaši aicināti arī izglītības iestāžu pedagogi, lai iepazītos ar sociālā uzņēmuma “Barboleta” pirmsskolas izglītības iestādes “Mācos Mācīties” inovatīvo un mūsdienīgo apmācību metodi.

LSUA direktore Madara Ūlande uzsver, ka sociālā uzņēmējdarbība ir joma, kurā šobrīd ir ļoti daudz iespēju, un iesaistīties var ikviens: “Sociālā uzņēmējdarbība nozīmē ražot preces vai sniegt pakalpojumus ar mērķi risināt kādu sociālo problēmu vai radīt labumu sabiedrībai, nevis gūt maksimālu peļņu uzņēmuma īpašniekiem. Sociālās uzņēmējdarbības veidi, formāti, preces, pakalpojumi var būt ļoti dažādi, sociālie uzņēmumi var būt gan lieli, gan mazi, gan starptautiski, gan lokāli, taču tos visus vieno vēlme radīt augstu sociālo pievienoto vērtību, izmantojot biznesa metodes.”

Lai piedalītos pasākumā, līdz 12. februārim jāaizpilda elektroniska pieteikuma anketa https://ej.uz/sarunalivanos, kas pieejama Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas mājas lapā www.sua.lv, sadaļā “Jaunumi”, un sociālā tīkla Facebook lapā www.facebook.com/SocialaUznemejdarbibaLV/, sadaļā “Pasākumi”. Vietu skaits ierobežots.

Papildu informācija:

Līga Ivanova, liga@sua.lv, 26464686

www.sua.lv

https://www.facebook.com/SocialaUznemejdarbibaLV/

 

Citas ziņas no šīs kategorijas

LAD pavasarī lauksaimniekiem organizē seminārus par aktualitātēm

Lai stāstītu par Lauku atbalsta dienesta (LAD) darba aktualitātēm, kā arī sniegtu atbildes uz ...

Latvijas austrumu pierobežā notiks mācību “Namejs 2023” aktīvā fāze

Balvu novada iedzīvotāji!  No 17. septembra līdz 2. oktobrim notiks mācības “Namejs”, kas nozīmē ...

VUGD Līgo svētku brīvdienās aicina atcerēties par drošību!

Nākamnedēļ visā Latvijā svinēsim Līgo un Jāņu dienu, kad cilvēki atpūtīsies dabā, peldēsies, kurinās ...